De laatste maanden word ik steeds vaker gevraagd of narrowcasting te combineren is met Social Media. Tja, goede vraag! Ik heb zelf al een jaar lang moeite om precies te beschrijven wat Social Media nou echt in essentie precies is en veel belangrijker wat het voor mij, ons, onze organisaties kan gaan doen.
Tuurlijk, we Twitteren met z'n allen er lustig op los. De ene keer wat fanatieker dan de andere keer. Maar waar leidt het precies toe? Met zowel een account bij LinkedIn, als bij Facebook (de minst vriendelijke dienst in mijn beleving, maar ja, wel veel geld waard blijkbaar), als bij Twitter doe ik vrolijk met de massa mee. De laatste vind ik eigenlijk de leukste. Niet echt een goed criterium, maar de maximering van 140 tekens zorgt wel lekker voor concrete posts en reacties. Helemaal goed.
Maar wat nu als je 200+ mensen volgt? Hoe houd je dan alle tweets bij, retweet je zorgvuldig, of kan je inhoudelijk reageren, etc? Dat wordt bijna een dagtaak! Ergens zal er dus straks een App of technische oplossing volgen die deze informatiestroom gaat doseren of op meerdere momenten in kleinere 'brokjes' gaat aanbieden.
Wellicht ligt daar ook een rol voor Narrowcasting weggelegd. Hoe meer schermen er komen, hoe vaker kijkers ermee geconfronteerd zullen worden en waarom zouden deze schermen niet ook een uitzendmedium voor Social Media kunnen worden? Er kan in ieder geval net zoveel getoond worden als op een schermpje van een mobiele telefoon, wellicht zelf meer (post, foto en video in 1 schermbeeld bijv.).
Wij experimenteren al met Social Media bij een aantal van onze klanten en zijn nog zoekende naar de meest optimale vorm/combinatie. Wat zijn jullie ervaringen tot zover?
Hier is een aardig artikel van Paul Flanigan (Digital Media Observer) over dit onderwerp.
Laatste reacties